Hok is "toilet"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dembe2288dembe2288

Even een vraagje.....ik heb al heel wat puppies opgevoed in mijn leven, maar deze doet nu iets waar ik niet zo goed raad mee weet. Ze is nu 3 maanden, totaal zindelijk, slaapt in bench en is hele nacht stil en zindelijk, vraagt overdag om buiten te gaan enz......kortom modelpuppy. 
Maar nu zijn we aan het opbouwen met in kennel zitten voor als ik weer moet gaan werken. Ik heb 2 kennels naast elkaar met in elke kennel een hok. Haar vriendinnetje zit dus naast haar. En zij gaat met plezier de kennel in, is ook bijna altijd stil, ik ze haar er steeds maar voor 1 of 2 uurtjes in. Maar nu het probleem..........ik had eerst stro in het hok gedaan, daar heeft ze dan meteen haar behoefte in gedaan. OK, mogelijks niet slim, stro is "natuurlijk", lijkt op gras, dus misschien daarom? Ok, helemaal alles ontsmet en ontgeurd, en gewoon haar eigen dekentje erin. Maar helaas.............. ze slaapt op de beton buiten het hok, en gebruikt het hok als toilet....... Ze mag gerust haar behoeft doen op de beton, kennel is groot genoeg, en de realiteit is helaas dat ze wellicht soms iets langer in kennel zal moeten zitten dan ze realistisch gezien kan ophouden de eerste maanden (nee, ik hoef echt geen commentaar dat ik dan maar thuis moet blijven...........we nemen echt de tijd haar te laten wennen en de situatie is nu eenmaal niet anders, ik werk paar dagen per week van thuis ook, meer kan ik niet doen). Het hok verkleinen is niet zo eenvoudig, alles wat ik er in zet haalt ze er uit......Tijdelijk hok afsluiten? Tot ze een paar keer op beton heeft gedaan? 

Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Leg op het beton een grasmat, exccion heeft er een van tweemeter bij een meter..zijn niet al te duur, als het regent of de slang erop is het weer schoon...dat ze in de hok plast en poept, wat extra uitlaten misschien ? Verkleinen niet doen , dat heeft niets met zinderlijkheid te maken...je kan het misschien voor zijn als je een beetje de tijden weet van uitlaten...wat je daar schrijft even het hok sluiten tot ze plast op de grasmat of beton, maar wat als het regent, ze moet wel beschutting hebben als je er niet bent.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hoi hoi is het een idee om een soort honden toilet te maken in de ren of naast het hok met evt kunstgras? En te ontmoediging haar speeltje of eten en drinken ( tijdelijk ) in het hok zetten.  Misschien associeert ze dan het hok niet meer met haar behoefte doen?

 

Succes 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tsja, als ze dat prettig vindt, misschien maar zo laten?   Ik neem aan dat ze zelf kan kiezen tussen kennel en hok.  Leg dan een lekker kussen of deken in de kennel op het beton. Ze kan toch wel droog zitten?

Hoe komt ze erbij om op  stro te plassen en poepen, is ze misschien in een stal opgegroeid in plaats van in een huiskamer?

honden page profiel dembe2288dembe2288

bedankt voor de tips! dat van dat kunstgras ga ik zeker proberen! Heel de kennel is trouwens in een schuur dus overdekt, ze zit nooit in de regen, maar het zou toch fijner zijn als ze niet in het hok alles doet, dan kan ik even goed het hok weg halen ;) Eten geven in het hok is ook nog wel een idee, ik had vanochtend wel een pensreepje in het hok gegeven, maar ze kwam het meteen buiten opeten. Ik ga wat uittesten!

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zou je de kennel niet wat 'huiselijker' kunnen aankleden zodat de pup dan misschien het verschil ziet?

 

Verder leren honden plaatsgebonden. In huis is de pup wel zindelijk, dat moet je dus in de kennel dan misschien ook even aanleren. Tijd ervoor nemen en misschien valt dan met 2 of 3 dagen het kwartje?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Of wat stro buiten het hok neerleggen? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kunstgras is wel erg lastig schoonmaken als daar de drolletjes in liggen lijkt mij. 

Zet er een hok naast? Een hok met een fijn kleed er in, andere hok toilet? In ieder geval is jullie hond perfect zindelijk, alleen niet op de plaats die julloe willen.

Misschien is het haar te warm of te benauwend ( niet de boel rondom in de gaten kunnen houden) in het hok dat ze daardoor er buiten wil liggen, zet er een mand neer.?

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Misschien een ren erbij kopen? Dat om het hok heen en de grond bekleden iid met nep gras matten. Dan trainen het op de grasmatten te doen en langzaam 1 voor 1 een matje weghalen tot je er eentje overhoud waar ze het op doet. Zoiets zeg maar https://youtu.be/pwwwxXnCWpE?t=203 Uiteindelijk kan je dat ene matje dan buiten de tuin verleggen. Of eventueel een ruimte maken waar ze kan ontlasten zonder dat ze het idee heeft haar eigen ruimte te bevuilen.

 

Volgende forumvraag: Hoe van 4 naar 3 voedingen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^